Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αλευρόπιτα

Ένα ταξίδι στα Ζαγοροχώρια
και μια υπέροχη συνταγή!!!!!!!!!

Εικόνα 027

Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι
4 αβγά
1/2 λίτρο γάλα
1/2 κεσεδάκι βιτάμ soft(κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό των 200γρ.
500 γρ. τυρί
φρυγανιά
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί,το αλείφουμε με πολύ βούτυρο

Εικόνα 007

και έπειτα το πασπαλίζουμε με φρυγανιά (όπως κάνουμε για τα κέικ,ώστε να μην κολλάνε στη φόρμα).

Εικόνα 010

Βάζουμε σε μπολ τα αβγά,το γάλα,το γιαούρτι,τρίβουμε το τυρί (κρατάμε λίγο) και ανακατεύουμε.

Εικόνα 001Εικόνα 003

Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.

Εικόνα 011

Ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο του ταψιού.

Εικόνα 012

Το απλώνουμε και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και λίγο ακόμη βούτυρο σε διάσπαρτα κομματάκια.

Εικόνα 015Εικόνα 016

Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει.

Εικόνα 020

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Tip
Προσέξτε πολύ στο βουτύρωμα!Πρέπει το βιτάμ να μπει σε μεγάλη ποσότητα,για να μην κολλήσει η πίτα στο ταψί.Αν θέλετε,μπορείτε στη ζύμη να τρίψετε και κασέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου