Ένα ταξίδι στα Ζαγοροχώρια
και μια υπέροχη συνταγή!!!!!!!!!
Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι
4 αβγά
1/2 λίτρο γάλα
1/2 κεσεδάκι βιτάμ soft(κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό των 200γρ.
500 γρ. τυρί
φρυγανιά
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί,το αλείφουμε με πολύ βούτυρο
και έπειτα το πασπαλίζουμε με φρυγανιά (όπως κάνουμε για τα κέικ,ώστε να μην κολλάνε στη φόρμα).
Βάζουμε σε μπολ τα αβγά,το γάλα,το γιαούρτι,τρίβουμε το τυρί (κρατάμε λίγο) και ανακατεύουμε.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο του ταψιού.
Το απλώνουμε και προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και λίγο ακόμη βούτυρο σε διάσπαρτα κομματάκια.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!
Tip
Προσέξτε πολύ στο βουτύρωμα!Πρέπει το βιτάμ να μπει σε μεγάλη ποσότητα,για να μην κολλήσει η πίτα στο ταψί.Αν θέλετε,μπορείτε στη ζύμη να τρίψετε και κασέρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου