Κλασσική επιτυχημένη συνταγή!!!
Υλικά
500γρ. κιμά ανάμικτο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
2 γαλατάκια ατομικές μερίδες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/4 κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
1/2 φλιτζ. καφέ λάδι
1/2 φλιτζ. γλυκού κόκκινο γλυκό κρασί ή ούζο
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο multi.
Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα (όσο περισσότερο κάτσει στο ψυγείο,τόσο το καλύτερο).Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει.Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού
και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές.
Καλή Επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου