Χθες είχε γενέθλια ο άντρας μου και κάναμε μια πρόχειρη
τουρτίτσα με ένα τέλειο παντεσπάνι…
Υλικά
4 αβγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα
1 κουτ. μπέικιν
1/8 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
και έπειτα έναν έναν τους κρόκους.
Κλείνουμε το μίξερ,ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά σιγά να μη φύγει ο αέρας και ξεφουσκώσει το μείγμα.
Έπειτα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο κουταλιά κουταλιά.
Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ.
και το ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της κ. Αλεξιάδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου