Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα γίνεται;
Δεν γίνεται…
Υλικά2 νεροπότηρα καλαμποκέλαιο
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. καφέ κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ κανέλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
7 φλ. τσαγιού αλεύρι (όχι φαρίνα ή αυτό που φουσκώνει μόνο του)
ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
για το σιρόπι
3 1/2 ποτήρια νερό
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σ.μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
7 καρφιά γαρύφαλλο
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 πάνω κάτω (= το σύμβολο του φούρνου)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,
και τα ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια λίγο φουσκωτά όχι πλακέ.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει (όλα τα υλικά μαζί).
Βγάζουμε τα μελομακάρονα τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε για 30 δεύτερα με 1 λεπτό στο σιρόπι που βράζει.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω καρύδια.
Καλή Επιτυχία!!!
ΤΙΡ
Μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Οι χρόνοι πρέπει να είναι ακριβείς.
Εγώ τα σιροπιάζω για 30 δεύτερα,επειδή είναι ζεστά μαλακώνουν αλλά όταν κρυώσουν μετά σφίγγουν μη τα φοβηθείτε.
Την συνταγή μάς την έστειλε η φίλη Γεωργία και είναι από ζαχαροπλαστείο της Καβάλας.
Δεν γίνεται…
Υλικά2 νεροπότηρα καλαμποκέλαιο
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. καφέ κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ κανέλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
7 φλ. τσαγιού αλεύρι (όχι φαρίνα ή αυτό που φουσκώνει μόνο του)
ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
για το σιρόπι
3 1/2 ποτήρια νερό
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σ.μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
7 καρφιά γαρύφαλλο
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 πάνω κάτω (= το σύμβολο του φούρνου)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,
και τα ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια λίγο φουσκωτά όχι πλακέ.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει (όλα τα υλικά μαζί).
Βγάζουμε τα μελομακάρονα τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε για 30 δεύτερα με 1 λεπτό στο σιρόπι που βράζει.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω καρύδια.
Καλή Επιτυχία!!!
ΤΙΡ
Μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Οι χρόνοι πρέπει να είναι ακριβείς.
Εγώ τα σιροπιάζω για 30 δεύτερα,επειδή είναι ζεστά μαλακώνουν αλλά όταν κρυώσουν μετά σφίγγουν μη τα φοβηθείτε.
Την συνταγή μάς την έστειλε η φίλη Γεωργία και είναι από ζαχαροπλαστείο της Καβάλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου