Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Μοσχαρίσια γλώσσα στιφάδο

Φάε τη “γλώσσα” σου…

P1020370

Υλικά
1 γλώσσα μοσχαρίσια
1 1/2 κιλό κρεμμύδια (αν θέλετε για στιφάδο τα μικρά)
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/4 κ. γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 κούπα από το ζωμό που βράσαμε τη γλώσσα
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε την γλώσσα ώσπου να μαλακώσει.

P1020355

Τη βγάζουμε από την κατσαρόλα την αφήνουμε να κρυώσει
και την ξεφλουδίζουμε.

P1020360

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες,βάζουμε τη γλώσσα και
όλα τα υπόλοιπα υλικά στην γάστρα.

P1020361

P1020369

Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και μαγειρεύουμε στους 200 βαθμούς μέχρι
να μαλακώσει καλά το κρέας,περίπου 45 λεπτά.

P1020370_thumb[75]

Καλή Επιτυχία!!!!

Αν θέλετε μπορείτε να τσιγαρίσετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και να τα ρίξετε μέσα.
Επίσης αν έχετε πήλινη γάστρα θα ήταν ακόμη καλύτερα να φτιάξετε το φαγητό εκεί.

Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της μανούλας μου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου