Και όμως υπάρχουν και δε καταλαβαίνεις διαφορά…
Υλικά200γρ. μαγιά
1 βιτάμ λιωμένο
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 1/2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
(1 ποτήρι χλιαρό νερό για την μαγιά με 1/2 κιλό αλεύρι (προζύμι))
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκι (μαζί με το μισό που βάλαμε στην μαγιά δηλαδή 1 1/2 μέσα στα τσουρέκια)
2 βανίλιες
μαχλέπι,κακουλέ,μαστίχα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε να ενσωματωθεί καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 30-45
λεπτά να διπλασιάσει τον όγκο του.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με το προζύμι εκτός από το βούτυρο και το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.Μπορεί να χρειαστεί
λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.Πρέπει η ζύμη να ξεκολλήσει από τα χέρια
αλλά να μην είναι σκληρό το ζυμάρι.
Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά καλά,λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε
ζυμώνοντας να πάει παντού.
το αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό χώρο να διπλασιάσει τον όγκο του.
Μόλις φουσκώσει κάνουμε τις πλεξούδες τις βάζουμε στο ταψί και τις αφήνουμε
30 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμους για 30-35 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
ΣΗΜ: Μπορεί να σας παιδέψουν λίγο στο πλάσιμο αλλά τα τσουρέκια αυτά είναι
αφρός και αξίζουν τον κόπο να τα δοκιμάσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου