Καταπληκτική Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή
Κάτι αντίστοιχο με τα τορτελινια!!!!
Υλικά
Ζύμη
Αλεύρι για όλες στις χρήσεις
2 αυγά
2 κούπες νερό
λίγο αλάτι
Γέμιση
1/2 κιλό κιμά
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι,
Για το βράσιμο
Νερό
(αν θέλετε ένα κύβο)
100γρ φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Για την ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας το αλεύρι , ώσπου η ζύμη μας να μην κολλάρει στα χεριά και να είναι ελαστική, την αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί,
Για την γέμιση
Ανακατεύουμε όλα τ α υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε την ζύμη στα 4,
ανοίγουμε ένα φύλλο με παχος 2-3 χιλ. όχι πιο χοντρό (γιατί με το βράσιμο φουσκώνουν)
αλευρώνουμε την σιδερένια επιφάνεια με τις κυψέλες ,
βάζουμε επάνω το φύλλο και σε κάθε κυψέλη βάζουμε λίγο κιμά,
τραβάμε τα πλαϊνά που έχουν περισσέψει και κλείνουμε την επιφάνεια τον κυψελών., ρίχνουμε πάλι από πάω λίγο αλεύρι και πιέζουμε με τον πλάστη να χωριστούν.
Αν έχετε το εργαλείο, πάρτε ένα φλιτζανάκι του καφέ βαλτέ λίγο κιμά και κάντε το το τον τρόπο
που δείχνουμε παρακάτω.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο στην κατάψυξη για 1 ώρα (έπειτα αν θέλουμε τα βάζουμε σε σακουλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη αν όχι τα μαγειρευτούν)
Μαγείρεμα
Βάζουμε νερό να βράσει με λίγο αλάτι και αν θέλετε ένα κύβο, έπειτα προσθέτουμε τα πηλμενια
όχι όλα γιατί πρώτον είναι παρά πολλά και δεύτερο φουσκώνουν και περνούν το διπλάσιο μέγεθος τους) προσοχή η κατσαρόλα να είναι βαθιά, μετά από 7-10 λεπτά δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει γίνει ο κιμάς, τα στραγγίζουμε,
σε ένα μπρίκι λιώνουμε 100 γ βούτυρο και τα περιχύνουμε,
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Γεμίζονται επίσης και με τυρί, αν τα κάνετε σαν τα τετράκλινα βγαίνουν πιο λίγα κομμάτια αλλά μεγάλα, αν θέλετε πρόσθετε τυρί από παν όταν μαγειρευτούν.
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι την φίλης Νάντιας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου