Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Bullar του Ήλιου (Solbulle)

Δεν έχετε φάει τέτοια τσουρεκάκια!!!

DSC02566

Υλικά

84 γρ. νωπή μαγιά

500 ml γάλα

300 γρ ζάχαρη

100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ

250 γρ. γιαούρτι 10%

½ κ.γ. αλάτι

1400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη

 

Για την γέμιση

½ λίτρο γάλα

1 φακ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

Μαργαρίνη Βιτάμ για επάλειψη

Ξανθή ζάχαρη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Σε μπολάκι τρίβουμε τη μαγιά με το χέρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η μαγιά.

DSC02541

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα διατηρώντας το μείγμα  χλιαρό.

DSC02543

Προσθέτουμε το μείγμα γάλα-βούτυρο πάνω από τη μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το κάρδαμο για άρωμα και ανακατεύουμε.

DSC02545

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη λεία, μέχρι να μην κολλάει καθόλου στα δάχτυλα, για περίπου 10 λεπτά.

DSC02548

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μία ώρα.

DSC02549

Για τα solbulle χρησιμοποιούμε τη ζύμη του kanelbulle αλλά τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια, μεγέθους ενός μανταρινιού τα οποία τοποθετούμε σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσουν.

DSC02550

Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες, αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε ένα κορνέ.

DSC02551

Τρυπώντα στο κέντρο τα τσουρεκάκι με το κορνε τα γεμίζουμε ελαφρά με κρέμα βανίλια.

DSC02552

DSC02553

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτά

DSC02555

Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφανείς ατού τσουρεκιού

DSC02556

και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη

DSC02558

                            Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

DSC02560

πηγή

Υ.Γ. Η συνταγή δίνετε με 900γρ μάλλον είναι λάθος, ή είναι σκληρό αλεύρι, εγώ χρησιμοποίησα αλεύρι που φουσκώνει για να γίνουν πιο αφράτα, μπορείτε και να τα κάνετε με απλό, όπως και να τα γεμίσετε με μαρμελάδα ή μερεντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου