Αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια…
Υλικά για 4 άτομα
3 μεγάλες ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες
2 λίτρα νερό
1 κούπα κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι ή φιδέ
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κύβο της αρεσκείας σας
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
Εκτέλεση
Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί,
μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κριθαράκι το ανακατεύουμε για 1 λεπτό έπειτα την ντομάτα την αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά
και τέλος προσθέτουμε το νερό το αλάτι , το πιπέρι και τον κύβο και το αφήνουμε να βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα ,
μόλις το κριθαράκι μαλακώσει σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Στης εκτέλεση που έκανα εγώ δε τσιγάρισα το κριθαράκι για πιο Light, Η Σούπα αυτή γίνετε μόνο με φρέσκια ντομάτα και είναι κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό. Επίσης αν εχετε ζωμο σπιτικό ακόμη καλύτερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου