Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Χρυσή μηλόπιτα

Για τους λάτρεις του μήλου!!!
ό
Υλικά για 26-28 εκ. ταψί
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
4 αυγά
5 ξυνόμηλα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κ.σούπας ζάχαρη
4 κ.σουπάς γάλα
2 κ.σούπας επιπλέον ζάχαρη
5 κ. σούπας ρούμι ή κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν,
DSC_0133 (2)
έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη το γάλα, τα αυγά
CSC_0153
και σιγά σιγά το αλεύρι.
DSC_0136
Βάζουμε το μείγμα σε μια αλευρoβουτυρωμένο ταψί
DSC_0139
και τοποθετούμε πάνω στο μείγμα τις φέτες του μήλου και τα ραντίζετε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
DSC_0141
το βάζετε στο βάζετε στο φούρνο για περίπου 40- 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέικ. Μόλις ροδίσει την βγάζουμε από την κουζίνα και την αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την μαρμελάδα και ρίχνουμε το ρούμι και την ρίχνετε πάνω στην μηλόπιτα.
DSC_0142
Σερβίρετε,
DSC_0148
              Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της Ε. Τσαφής
 
 
In English

Golden Apple Pie
For apple lovers!
 
Ingredients for a 26-28 cm baking pan
2 cups of flour for all uses
1 cup of butter
4 eggs
5 sour apples cut into thin slices
4 tablespoons of sugar
4 tablespoons of milk
2 tablespoons of extra sugar
5 tablespoons rum or brandy
1/2 cup of apricot jam

Recipe
Preheat oven to 200 degrees. Beat butter with sugar until fluffy;
 
then add the sugar, milk, eggs
and slowly the flour.
Put mixture in a baking dish greased and sprinkled with flour
and then place upon the mixture the apple slices and sprinkle with 2 tablespoons sugar.
place it in the oven for about 40 to 50 minutes until the cake is golden brown. Once browned remove from the oven and let it cool. Melt over low heat the jam and add the rum and pour over the apple pie.
 
Serve,
 
Good Luck!



Φωτογραφίες αναγνωστών:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου