Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μπουγάτσα με κρέμα

Οι κάτοικοι της Πόλης δώσανε το όνομα «μπουγάτσα» ή «μπουγκάτσα», θέλοντας να εννοήσουνε πιθανώς «αλμυρή ή γλυκιά γέμιση πίτας, τυλιγμένη πολύ καλά και στεγανά μέσα στην ζύμη.». Αυτή είναι και η μία από τις πολλές βασικές διαφορές που έχει η μπουγάτσα σε σχέση με τις άλλες πίτες.
ά
Υλικά
500γρ φύλλα κρούστας για γλυκά
125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 λίτρο γάλα ζεστό
125 γρ, ζάχαρη
2 κρόκοι
2 αυγά
2 βανίλιες
125 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
ζάχαρη αχνή
κανέλα
Συνταγή
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σιμιγδάλι για 1 λεπτό,
DSC04583
ρίχνετε το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά, το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
DSC04584-001
Το βγάζουμε από το μάτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια
DSC04585-001
και τα ρίχνουμε στην κρέμα ,
DSC04587-001
ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
DSC04589-001
Περνούμε ένα μακρόστενο ταψάκι σχετικά βαθύ και το βουτυρώνουμε καλά, χωρίζουμε τα φύλλα στην μέση περίπου 7 και 7 ανάλογα ποσά έχει κάθε συσκευασία, βάζουμε 4 φύλλα τα μισά στο ταψί και τα υπόλοιπα έξω σαν να κάνουμε σταυρό και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια των φύλλων που είναι μέσα στο ταψί
DSC04607-001
βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα εκτός από το τελευταίο πριν την κρέμα , ρίχνουμε την κρέμα την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου,
DSC04609-001
βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από την κρέμα βουτυρώνοντας τα πάλι ένα ένα
DSC04610-001
και τέλος κλείνουμε τα φύλλα που εξέχουν σαν φάκελο.
DSC04612-001
ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει,
DSC04620
την σερβίρουμε εμέ αχνή και κανέλα.
ά
                                  Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Λιχουδιές.

1 σχόλιο:

  1. Φαινεται παρα πολυ νοστιμη η μπουγατσα, συγχαρητηρια!
    θα δοκιμασω οπωσδηποτε αυτη την συνταγη- μεχρι στιγμης επαιρνα απο εδω https://xrisizimi.gr/proionta/bougatsa-thessalonikis-2/ και μου φαιοταν αρκετα ποιοτικη και οικονομικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή