Πραγματικά από τις νοστιμότερες αλοιφές!!!
Υλικά
10 κιλά πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
3 κούπες του Νες σπορέλαιο
χυμό από 5 ντομάτες χωρίς τα σπόρια και τις φλούδες
1 κ.σούπας γεμάτη πάπρικα
1 κ. σούπας ξύδι
1/2 φλ. ελληνικού ζάχαρη
1 κ. σούπας γεμάτη αλάτι
Συνταγή
Πολτοποιούμε τις πιπεριές και τις ντομάτες,
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά, μόλις καεί ρίχνουμε μέσα την πάπρικα την αφήνουμε για 2-3 λεπτά , .
έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα,
ανακατεύουμε για 1 λεπτό τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε,
μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά κα συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για 30 λεπτά περίπου μέχρι να κολλάει η σάλτσα πάνω στην κουτάλα.
κλείνουμε το μάτι βάζουμε την σάλτσα σε πλυμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα,
τα φυλάμε σε σκιερό μέρος για 1-2 χρόνια.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ.. Η συνταγή είναι από την Σερβία, κάποιοι βάζουν μέσα και μελιτζάνα, η πεθερά μου δε το κάνει.
Η εκτέλεση είναι της πεθεράς μου.
Υλικά
10 κιλά πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
3 κούπες του Νες σπορέλαιο
χυμό από 5 ντομάτες χωρίς τα σπόρια και τις φλούδες
1 κ.σούπας γεμάτη πάπρικα
1 κ. σούπας ξύδι
1/2 φλ. ελληνικού ζάχαρη
1 κ. σούπας γεμάτη αλάτι
Συνταγή
Πολτοποιούμε τις πιπεριές και τις ντομάτες,
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει καλά, μόλις καεί ρίχνουμε μέσα την πάπρικα την αφήνουμε για 2-3 λεπτά , .
έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα,
ανακατεύουμε για 1 λεπτό τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε,
μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά κα συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για 30 λεπτά περίπου μέχρι να κολλάει η σάλτσα πάνω στην κουτάλα.
κλείνουμε το μάτι βάζουμε την σάλτσα σε πλυμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα,
τα φυλάμε σε σκιερό μέρος για 1-2 χρόνια.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ.. Η συνταγή είναι από την Σερβία, κάποιοι βάζουν μέσα και μελιτζάνα, η πεθερά μου δε το κάνει.
Η εκτέλεση είναι της πεθεράς μου.
χωρίς ζαχαρη ή με λιγότερη γίνεταοι;
ΑπάντησηΔιαγραφή