Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ρετσέλι ή μελωμένα σύκα

Κάτι ανάμεσα σε μαρμελάδα σύκο και γλυκό του κουταλιού…
έ
Υλικά
2 κιλά ώριμα σύκα
800 γρ. ζάχαρη
1 αρμπαρόριζα
1 βανίλια
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
νερό μέχρι να σκεπαστούν τα σύκα
Συνταγή
Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα
DSC04472
μαζί με τα υπόλοιπα υλικά,
DSC04473
τοποθετούμε το μάτι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράσει το γλυκό, μόλις αρχίζει να βράζει το χαμηλώνουμε στο 2-3 του ματιού και το αφήνουμε για αρκετή ώρα να βράσει κουνώντας  κατά διαστήματα την κατσαρόλα (δε βάζουμε μέσα κουτάλα ή πιρούνι) μέχρι να δέσει,
DSC04529
( βάζουμε λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι τραβάμε με το δάκτυλο μας μια γραμμή αν το σιρόπι δεν ενωθεί είναι έτοιμο, επίσης αν θέλετε με άλλο τρόπο, ρίχνετε μια σταγόνα σιρόπι στο νύχι σας και αν στέκετε και δεν τρέχει είναι έτοιμο).
DSC04531
Το αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα .
DSC04535
                 Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου