Κάτι ανάμεσα σε μαρμελάδα σύκο και γλυκό του κουταλιού…
Υλικά
2 κιλά ώριμα σύκα
800 γρ. ζάχαρη
1 αρμπαρόριζα
1 βανίλια
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
νερό μέχρι να σκεπαστούν τα σύκα
Συνταγή
Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα
μαζί με τα υπόλοιπα υλικά,
τοποθετούμε το μάτι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράσει το γλυκό, μόλις αρχίζει να βράζει το χαμηλώνουμε στο 2-3 του ματιού και το αφήνουμε για αρκετή ώρα να βράσει κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα (δε βάζουμε μέσα κουτάλα ή πιρούνι) μέχρι να δέσει,
( βάζουμε λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι τραβάμε με το δάκτυλο μας μια γραμμή αν το σιρόπι δεν ενωθεί είναι έτοιμο, επίσης αν θέλετε με άλλο τρόπο, ρίχνετε μια σταγόνα σιρόπι στο νύχι σας και αν στέκετε και δεν τρέχει είναι έτοιμο).
Το αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα .
Καλή Επιτυχία!!!!
Υλικά
2 κιλά ώριμα σύκα
800 γρ. ζάχαρη
1 αρμπαρόριζα
1 βανίλια
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
νερό μέχρι να σκεπαστούν τα σύκα
Συνταγή
Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα
μαζί με τα υπόλοιπα υλικά,
τοποθετούμε το μάτι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράσει το γλυκό, μόλις αρχίζει να βράζει το χαμηλώνουμε στο 2-3 του ματιού και το αφήνουμε για αρκετή ώρα να βράσει κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα (δε βάζουμε μέσα κουτάλα ή πιρούνι) μέχρι να δέσει,
( βάζουμε λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι τραβάμε με το δάκτυλο μας μια γραμμή αν το σιρόπι δεν ενωθεί είναι έτοιμο, επίσης αν θέλετε με άλλο τρόπο, ρίχνετε μια σταγόνα σιρόπι στο νύχι σας και αν στέκετε και δεν τρέχει είναι έτοιμο).
Το αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βάζα .
Καλή Επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου