Πιο γρήγορη από ποτέ!!!
Υλικά
500 γρ φαρίνα
2 κ.σούπας βιταμ
1 κ.τσαγιού αλάτι
3/4 κούπας φρέσκο γάλα
1 αυγό (προαιρετικά)
Συνταγή
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την μαργαρίνη και το αλεύρι να γίνει η ζύμη ψίχουλα.
Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να μην κολάει στα χεριά,
την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί (δε το εκανα, οποιοςε θέλει ομως μπορει να την αφησει ) . Απλώνουμε το φύλλο με τον πλάστη και το βάζουμε πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί,
Βάζουμε επάνω τα υλικά επιλογή μας
και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40 λεπτά για ποιο σίγουρα σηκώνουμε λίγο την ζύμη με ένα πιρουνάκι για να δούμε αν έχει ροδίσει..
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν είναι σφικτή η ζύμη προσθέστε λίγο γάλα ακόμη, ή αν είναι πολύ νερουλή λίγο αλευρακι, αν και οι ποσότητες είναι ακριβώς παίζει ρολό το αλεύρι που χρησιμοποιούμε.
Η συνταγή με αρκετές δίκες μου παραλλαγές είναι από το περιοδικό Λιχουδιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου