Gourme κατάσταση….
Υλικά
4 φρέσκα μανιτάρια κομμένα φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 πορτοκαλί ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 κούπα ρύζι Arborio ή τύπου Αμερικής
1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε1 λίτρο βρασμένο νερό
3-4 φύλλα βασιλικό
λάδι για το τσιγάρισμα
αλάτι , πιπέρι, κόκκινο πιπέρι
Συνταγή
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα τον κύβο με το νερό και το κρατάμε στην άκρη.
Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο έπειτα τα μανιτάρια και τέλος τις πιπεριές και τα σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε μέσα το ρύζι το σοτάρουμε για 1 λεπτό,
περνούμε την κατσαρόλα με το ζωμό και ρίχνουμε μια κουταλιά στο ρύζι μετά λαχανικά,
προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά,
μόλις σωθεί ο ζωμός προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά, αυτό επαναλαμβάνετε κάθε φορά που συνετέ ο ζωμός μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το βούτυρο το αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας το και το σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο ρύζι εκτός από Abrorio θα διαλύσετε τον κύβο σε 2 1/2 κούπες νερό.
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι του κουμπάρου Κώτσο Χρήστου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου