Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Καραμελωμένα μπούτια κοτόπουλο ή φτερούγες

Θα σας ξετρελάνουν!!!
DSC06128-001
Υλικά
10 φτερούγες ή 10 κοπανάκια
αλάτι , πιπέρι,
λάδι
για την σάλτσα καραμέλας
6 κ.σούπας ζάχαρη
3 κ.σούπας νερό
5-6 σταγόνες λεμόνι
σουσάμι
Συνταγή
Αν κάνετε τα μπούτια:
Πλένετε τα κοπανάκια,  τα βράζετε.
DSC06113
Τα αφήνετε σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν καλά, βγάζετε την πέτσα.
Όταν φύγουν τα πολλά υγρά τηγανίστε τα σε λίγο λάδι.
DSC06114
(Αν θέλετε να αποφύγετε το βράσιμο θα τα τηγανίσετε σε φριτέζα με μπόλικο λάδι.)
Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνα να στραγγίξουν.
Σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσα σε ένα κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά να βράσουν.
DSC06115
Μόλις αρχίσει η σάλτσα να χρυσίζει ελαφρά αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει.
DSC06116
Δεν την αφήνουμε να βράσει πολύ, γιατί θα γίνει σφικτή καραμέλα για γλυκά.
Εμείς θέλουμε να γίνει πιο αραιή από το μέλι.
Βουτάμε τα μπουτάκια μέσα στην σάλτσα καραμέλας
DSC06124,
Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
DSC06126
                  Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
DSC06129-001
Υ.Γ. Αν σας πήξει η καραμέλα, αυτό θα το δείτε αφού κρυώσει θα πρόσθεσετε λίγο νερό και θα την ξαναβάλετε στο μάτι να λιώσει η καραμέλα.

Αν κάνετε φτερούγες θα τις πλύνετε και θα τις τηγανίσετε σε μπόλικο λάδι.
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Λιχουδιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου