Θα σας ξετρελάνουν!!!
Υλικά
10 φτερούγες ή 10 κοπανάκια
αλάτι , πιπέρι,
λάδι
για την σάλτσα καραμέλας
6 κ.σούπας ζάχαρη
3 κ.σούπας νερό
5-6 σταγόνες λεμόνι
σουσάμι
Συνταγή
Αν κάνετε τα μπούτια:
Πλένετε τα κοπανάκια, τα βράζετε.
Τα αφήνετε σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν καλά, βγάζετε την πέτσα.
Όταν φύγουν τα πολλά υγρά τηγανίστε τα σε λίγο λάδι.
(Αν θέλετε να αποφύγετε το βράσιμο θα τα τηγανίσετε σε φριτέζα με μπόλικο λάδι.)
Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνα να στραγγίξουν.
Σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσα σε ένα κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά να βράσουν.
Μόλις αρχίσει η σάλτσα να χρυσίζει ελαφρά αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει.
Δεν την αφήνουμε να βράσει πολύ, γιατί θα γίνει σφικτή καραμέλα για γλυκά.
Εμείς θέλουμε να γίνει πιο αραιή από το μέλι.
Βουτάμε τα μπουτάκια μέσα στην σάλτσα καραμέλας
,
Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Υ.Γ. Αν σας πήξει η καραμέλα, αυτό θα το δείτε αφού κρυώσει θα πρόσθεσετε λίγο νερό και θα την ξαναβάλετε στο μάτι να λιώσει η καραμέλα.
Αν κάνετε φτερούγες θα τις πλύνετε και θα τις τηγανίσετε σε μπόλικο λάδι.
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Λιχουδιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου