Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μπακαλιάρος με κουρκούτι

Αυτή ή συνταγή είναι για αυτούς που νηστεύουν από γάλα.
Κλασσική συνταγή με πολύ νόστιμα αποτελέσματα…

DSC06457-001


Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
1 μπουκάλι μπύρα
4-6 μεγάλες κ.σούπας  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλη κ.σούπας νισεστέ
1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή
Βγάζουμε το δέρμα από το μπακαλιάρο ,
DSC06442
τον ξεκοκαλίζουμε, τον κόβουμε σε κομμάτια537513_499662483404823_1437592878_n
και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό .DSC06444
Αφήνουμε τον μπακαλιάρο στο νερό για 12 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
Κουρκούτι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε καλά, ο χυλός πρέπει να μοιάζει πιο πολύ σε αυτόν της κρέπας, λίγο πιο αραιός.
DSC06452
Ρίχνουμε μέσα στο κουρκούτι τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
DSC06453
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να καεί καλά, ρίχνουμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.να τηγανιστούν και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν καλά.Βγάζουμε τον μπακαλιάρο  από το τηγάνι και τον βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας από κάτω.
DSC06456-001
                       Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι από αυτό που αναφέρεται στην συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου