Ο παράδεισο της σοκολάτας!!!!
Υλικά βάσης
435γρ αλεύρι που φουσκώνει
450γρ ζάχαρη
240γρ γάλα
225 γρ βιταμ
4 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2κ.γ αλάτι
1 βανίλια
125 γρ κουβερτούρα λιωμένη
Γλάσο
200γρ κουβερτούρα λιωμένη
300γρ τυρί κρέμα
150γρ γάλα
350 γρ άχνη
λίγο αλάτι
Συνταγή
Βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ.
Τα χτυπάμε για ένα λεπτό στην σιγανή ταχύτητα.
έπειτα για 3 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
Αλευροβουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. το ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή έως ότου βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ
και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το κρύο κέικ σε 3 οριζόντια κομμάτια.
χωρίζουμε το γλάσο σε 3 δόση, βάζουμε μια δόση γλάσου σε κάθε χώρισμα
και την τρίτη δόση γλάσου πάνω στο κέικ.
Το κέικ διατηρείτε στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή η εκτέλεση και οι φωτογραφίες είναι της Λίζας Παπαβραμίδου.
Υ.Γ. Αν δεν έχετε μεγάλη φόρμα θα το βάλετε σε 2 μικρές φόρμες.
Αυτό το κέικ είναι πολύ αφράτο και μπορεί να χυθεί αν μπει σε μικρή φόρμα.
Υλικά βάσης
435γρ αλεύρι που φουσκώνει
450γρ ζάχαρη
240γρ γάλα
225 γρ βιταμ
4 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2κ.γ αλάτι
1 βανίλια
125 γρ κουβερτούρα λιωμένη
Γλάσο
200γρ κουβερτούρα λιωμένη
300γρ τυρί κρέμα
150γρ γάλα
350 γρ άχνη
λίγο αλάτι
Συνταγή
Βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ.
Τα χτυπάμε για ένα λεπτό στην σιγανή ταχύτητα.
έπειτα για 3 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
Αλευροβουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. το ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή έως ότου βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ
και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το κρύο κέικ σε 3 οριζόντια κομμάτια.
χωρίζουμε το γλάσο σε 3 δόση, βάζουμε μια δόση γλάσου σε κάθε χώρισμα
και την τρίτη δόση γλάσου πάνω στο κέικ.
Το κέικ διατηρείτε στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή η εκτέλεση και οι φωτογραφίες είναι της Λίζας Παπαβραμίδου.
Υ.Γ. Αν δεν έχετε μεγάλη φόρμα θα το βάλετε σε 2 μικρές φόρμες.
Αυτό το κέικ είναι πολύ αφράτο και μπορεί να χυθεί αν μπει σε μικρή φόρμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου