Μια διαφορετική εκδοχή των γεμιστών….
Υλικά
1 συσκευασία μανιτάρια λευκά μεγάλα ή porto bello
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κσ.ουπάς άνηθο
για κάθε μανιτάρι θα βάλουμε 2 κ.σούπας ρύζι γλασσε
4 κ.σούπας χυμό ντομάτα (προαιρετικά)
λάδι
νερό
αλάτι , πιπέρι. πάπρικα
Συνταγή
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσάνι. Τα αλατίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε
και προσθέτουμε το νερό. (Αν βάλετε 10 κ.σούπας ρύζι θα βάλε 2 μίση κούπες νερό).
Αφήνουμε να πάρει βράσει, μόλις αρχίζει το ρύζι να πήζει ρίχνουμε τον άνηθο
το αποσύρουμε από το μάτι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Βάζουμε τα μανιτάρια με το ρύζι σε ένα βαθύ ταψί, τα περιχύνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα μανιτάρια στην μέση. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ή έως ότου μαλακώσει το ρύζι).
Καλή Επιτυχία!!!!
Υλικά
1 συσκευασία μανιτάρια λευκά μεγάλα ή porto bello
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κσ.ουπάς άνηθο
για κάθε μανιτάρι θα βάλουμε 2 κ.σούπας ρύζι γλασσε
4 κ.σούπας χυμό ντομάτα (προαιρετικά)
λάδι
νερό
αλάτι , πιπέρι. πάπρικα
Συνταγή
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσάνι. Τα αλατίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε
και προσθέτουμε το νερό. (Αν βάλετε 10 κ.σούπας ρύζι θα βάλε 2 μίση κούπες νερό).
Αφήνουμε να πάρει βράσει, μόλις αρχίζει το ρύζι να πήζει ρίχνουμε τον άνηθο
το αποσύρουμε από το μάτι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Βάζουμε τα μανιτάρια με το ρύζι σε ένα βαθύ ταψί, τα περιχύνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα μανιτάρια στην μέση. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ή έως ότου μαλακώσει το ρύζι).
Καλή Επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου