Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μανιτάρια γεμιστά (διαφορετική εκδοχή)

Μια διαφορετική εκδοχή των γεμιστών….
DSC06617
Υλικά
1 συσκευασία μανιτάρια λευκά μεγάλα ή porto bello
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κσ.ουπάς άνηθο
για κάθε μανιτάρι θα βάλουμε 2 κ.σούπας ρύζι γλασσε
4 κ.σούπας χυμό ντομάτα (προαιρετικά)
λάδι
νερό
αλάτι , πιπέρι. πάπρικα
Συνταγή
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσάνι. Τα αλατίζουμε.
DSC06600
Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια.
DSC06601
Ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε
DSC06602
και προσθέτουμε το νερό. (Αν βάλετε 10 κ.σούπας ρύζι θα βάλε 2 μίση κούπες νερό).
Αφήνουμε να πάρει βράσει, μόλις αρχίζει το ρύζι να πήζει ρίχνουμε τον άνηθο
DSC06603 
το αποσύρουμε από το μάτι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα μανιτάρια.
DSC06604
Βάζουμε τα μανιτάρια με το ρύζι σε ένα βαθύ ταψί, τα περιχύνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα μανιτάρια στην μέση. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ή έως ότου μαλακώσει το ρύζι).
                Καλή Επιτυχία!!!!
DSC06615

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου