Η κόρη μου η μικρή τρώει πολλά μπισκότα και δεν θέλω ούτε να έχουν πολύ ζάχαρη, ούτε να είναι έτοιμα με συντηρητικά.
Όποτε νομίζω ότι βρήκα την ιδανική συνταγή.
Υλικά
750γρ αλεύρι ολικής άλεσης ή για όλες τις χρήσεις
100γρ μέλι
100γρ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ.μαχλέπι
5 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 μπεικιν
350γρ φρέσκο βούτυρο
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη , τα αυγά και το μέλι για 2-3 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε (προσθέτουμε αλεύρι ίσα να μην κολλάει στα χεριά).
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε ένα φύλλο 3-4 χιλιοστά ύψος. Το κόβουμε με το κου πατ.
Βάζουμε στο ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας και τοποθετούμε πάνω τα μπισκότα.
τα ψήνουμε για 15 λεπτά στο πάνω κάτω μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια των μπισκότων.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Τα μπισκότα αυτά είναι άγλυκα αν θέλετε προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ή βάλτε 2 βανίλιες ακόμη και κανέλλα.
Η φίλη μου η Όλγα δε προσθέτει καθόλου αλεύρι , έμενα μου κολλούσαν πολύ στα χεριά, μου είπε ότι έτσι πρέπει αλλά δε μπορούσα να τα απλώσω και έτσι πρόσθεσα αρκετο αλεύρι.
Η συνταγή είναι της φίλης μου Όλγας Καραφυλλιας.
Όποτε νομίζω ότι βρήκα την ιδανική συνταγή.
Υλικά
750γρ αλεύρι ολικής άλεσης ή για όλες τις χρήσεις
100γρ μέλι
100γρ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ.μαχλέπι
5 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 μπεικιν
350γρ φρέσκο βούτυρο
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη , τα αυγά και το μέλι για 2-3 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε (προσθέτουμε αλεύρι ίσα να μην κολλάει στα χεριά).
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε ένα φύλλο 3-4 χιλιοστά ύψος. Το κόβουμε με το κου πατ.
Βάζουμε στο ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας και τοποθετούμε πάνω τα μπισκότα.
τα ψήνουμε για 15 λεπτά στο πάνω κάτω μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια των μπισκότων.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Τα μπισκότα αυτά είναι άγλυκα αν θέλετε προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ή βάλτε 2 βανίλιες ακόμη και κανέλλα.
Η φίλη μου η Όλγα δε προσθέτει καθόλου αλεύρι , έμενα μου κολλούσαν πολύ στα χεριά, μου είπε ότι έτσι πρέπει αλλά δε μπορούσα να τα απλώσω και έτσι πρόσθεσα αρκετο αλεύρι.
Η συνταγή είναι της φίλης μου Όλγας Καραφυλλιας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου