Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μπριζόλες με ρύζι στην γάστρα

Δεν υπάρχει πιο εύκολο φαγητό….

DSC07013
Υλικά
4 μπριζόλες λαιμού χτυπημένες
ρύζι μποννετ
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 λεμόνι
λίγο λάδι
νερό
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίζουμε το ρύζι.
Βάζουμε τόσο ρύζι όσο να απλωθεί σε όλο τον πάτο της γάστρας.
DSC07006
Τοποθετούμε τις μπριζόλες πάνω στο ρύζι.
DSC07008
Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε την ρίγανη, το χυμό από το λεμόνι, λίγο λάδι  και νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μπριζόλες.
DSC07009
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να σωθεί το νεράκια να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Σερβίρουμε.
DSC07016
                                     Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν το ρύζι πιει το νερό χωρίς να μαλακώσει το ρύζι προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου