Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Καραμελωμένα κρεμμύδια με συκώτι

Το συκώτι
πιο gourme από ποτέ!!!
Συκώτι
Υλικά
700γρ συκώτι μοσχαρίσιο
λάδι
Για τα κρεμμύδια
Αν είναι λευκά
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κ.σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γλυκού θυμάρι
1 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
2 κ.σούπας βούτυρο
1 κ.σούπας ηλιέλαιο
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Αν είναι κόκκινα
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
2 κ.σούπας βούτυρο
1 κ.σούπας ηλιέλαιο
1 κ.σούπας ξύδι μπαλσαμικο
Συνταγή
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά, (αν είναι η μέτρηση μέχρι το 9 θα το βάλετε στο 2) βάζετε μέσα το βούτυρο και το λάδι να λιώσει,
DSC_0817
Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 10 λεπτά.
DSC_0818-001
Μετά τα 10 λεπτά ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το σκόρδο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 50 λεπτά.
DSC_0819-001
Δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή μέχρι να ροδίσουν καλά τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί. 
DSC_0821-001
DSC_0823
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τα υγρά.
DSC_0824-001
Αν το κάνετε με κόκκινα κρεμμύδια θα τα σβήσετε με την ιδία ποσότητα νερού και στο τέλος αφού σβήσετε το μάτι θα ρίξετε το μπαλσαμικο και θα ανακατεύετε.
Συκώτι
Βάζετε το συκώτι μέσα στο γάλα μια ώρα πριν το μαγειρέψετε,
DSC_0816
Εγώ το έκανα στην σχάρα το αλατοπίπερωσα, το λάδωσα ελαφρά να μην κολλάει και το έψησα στην σχάρα.
DSC_0820
Εσείς αν θέλετε  αλατοπιπερωστε το αλευρώστε το ελαφρά και τηγανίστε τε το μέχρι να πάρει μια καφέ σκούρα απόχρωση.
Το σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.
DSC_0835
             Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου