H Πρώτη συνταγή του χρόνου είναι γλυκιά με άρωμα χειμώνα!!!!
Υλικά
5 αυγά
3 φλ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 φλ.τσαγιού + 2 κ.σούπας αναψυκτικό πορτοκάλι
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
350 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γλυκού αλάτι
2 σταγόνες χρώμα πορτοκάλι για τρόφιμα (προαιρετικά)
1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκάλι
Γλάσο
1/4 φλ. τσαγιού αναψυκτικό πορτοκάλι
ξύσμα ή άρωμα πορτοκαλιού
2 φλ. τσαγιού αχνή κοσκινισμένη
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στην δυνατή τα χύτητα του μίξερ έως ότι γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα,
προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα
χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αναψυκτικό ,τέλος το χρώμα.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ μεγάλη, βάζουμε το μείγμα
και το ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,
αν μας βγει πηκτό προσθέτουμε λίγη πορτοκαλάδα ακόμη
αν βγει αραιό προσθέτουμε λίγη αχνή πρέπει να είναι σαν κρέμα.
Ρίχνουμε το γλάσο περιμετρικά του κέικ.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Πηγή
Υλικά
5 αυγά
3 φλ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 φλ.τσαγιού + 2 κ.σούπας αναψυκτικό πορτοκάλι
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
350 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γλυκού αλάτι
2 σταγόνες χρώμα πορτοκάλι για τρόφιμα (προαιρετικά)
1 κ. σούπας ξύσμα πορτοκάλι
Γλάσο
1/4 φλ. τσαγιού αναψυκτικό πορτοκάλι
ξύσμα ή άρωμα πορτοκαλιού
2 φλ. τσαγιού αχνή κοσκινισμένη
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στην δυνατή τα χύτητα του μίξερ έως ότι γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα,
προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα
χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αναψυκτικό ,τέλος το χρώμα.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ μεγάλη, βάζουμε το μείγμα
και το ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,
αν μας βγει πηκτό προσθέτουμε λίγη πορτοκαλάδα ακόμη
αν βγει αραιό προσθέτουμε λίγη αχνή πρέπει να είναι σαν κρέμα.
Ρίχνουμε το γλάσο περιμετρικά του κέικ.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου