Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Μοσχαράκι Στρογγανοφ

Πλησιάζουν γιορτινες μέρες, οπότε ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τα “επίσημα”

τραπέζια.

Μια συνταγή φερμένη απο την Ρωσιά περιμένει να την δοκιμάσετε!!!

Μοσχαράκι στρογγανοφ

Υλικά

1/2 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λωρίδες για τηγάνι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

8-10 μανιταρία κομμένα σε φέτες

2 κούπες ζωμό απο μοσχάρι

1/4 φλ. τσαγιού sour cream ή κρέμα γάλακτος

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

1 κ. σούπας μουστάρδα

1 κ. σούπας κορν φλαου

6 κ.σούπας βούτυρό ή λάδι

αλάτι, πιπέρι

Συνταγή

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε το μοσχάρι,

DSC_3438

μόλις ροδίσει το βγάζουμε απο το τηγάνι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν,

DSC_3440

τα σβήνουμε με κρασί.

DSC_3441

Αφήνουμε 2 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε τον ζωμο, το βράζουμε μέχρι να χάσει τα 2/3 των υγρών.

DSC_3442

Ρίχνουμε στο τηγάνι ξανά το μοσχάρι.

DSC_3443

Σε λίγο νερό διαλύουμε το κορν φλάου και το ρίχνουμε στο τηγάνι,

DSC_3446

το αφήνουμε να δέσει την σάλτσα ανακατεύοντας 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε την μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το αποσύρουμε από την φωτιά.

DSC_3448

Συνοδεύεται πολυ ωραια με ρύζι ή ταλιάτέλες.

DSC_3449

                  Καλή Επιτυχιά!!!!!!

Υ.Γ. Το μοσχαράκι θα ζητήσετε απο τον κρεοπώλη σας να σας το κόψει σε λεπτές λωρίδες.

Στην κανονική εκτέλεση το μοσχάρι  μπαίνει στο τέλος αφού έχει  δέσει η σάλτσα, εγω το πρόσθεσα εκει που βράζει ο ζωμος για να τραβήξει το μοσχαρι. Το αφήνω στην κρίση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου