Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Κριθαρότο με γαρίδες

Ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα και καλοκαίρι!!!

DSC_3630

Υλικά

500 γρ γάπαρη καθαρισμένοι

2 κούπες κριθαράκι μέτριο

1 κούπα κον κασέ

1 κούπα νερό

1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Λίγο κύμινο, λίγη κανέλα

Λάδι

Συνταγή

Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίζουμε την γάπαρη

DSC_3624

Ρίχνουμε μέσα στην γάπαρι το σκόρδο κομμένο στα 2.

DSC_3625

Μόλις ροδίσουν οι γαρίδες τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε

Ένα πιάτο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και το τσιγαρίσουμε μέχρι να χρυσίσει,

DSC_3626

Προσθέτουμε το κριθαράκι το καβουρντίζουμε για λίγο και το σβήνουμε με την σάλτσα

DSC_3627

Προσθέτουμε το νερό, τον πολτό, τα μπαχαρικά και τις γαρίδες.

DSC_3628

Χαμηλώνουμε το μάτι στο 1/3 και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοταν κατά

Τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει.

Μόλις φουσκώσει το κριθαράκι το αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε.

DSC_3631

Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου