Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Σαρλότ με φράουλα

Καλό μήνα αν και λιγό αργοπορημένα…
Ας υποδεχτούμε το πιο όμορφο μήνα του χρόνου
με ενά ανάλαφρο γλυκό γεμάτο φράουλα!!!!
DSC_3609
Υλικά
400γρ σαβουαγιαρ
1 ζελέ φράουλα διπλή συσκευασια
200γρ κρέμα γάλακτος
300γρ γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ φράουλες ψιλοκομμένες
3 κουτ. Σούπας ζάχαρη
5-6 κοτ. Σούπας μαρμελάδα φράουλα
Γλάσο
300 γρ φράουλες ψιλοκομμένες
1 ½ φλ. Τσαγιού ζάχαρη
4 κ. σούπας κονιάκ
3 κουτ. Σούπας κορν φλάου
4 κουτ. Σούπας χυμό λεμόνι
Συνταγή για ταψί 28 εκ
Κάνουμε το ζελέ όπως λέει η συνταγή στο κουτί αφαιρώντας από αυτήν ένα ποτήρι νερό.
Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σαν μέλι ( περίπου 45 λεπτά).
DSC_3603
Χτυπάμε με το μίξερ στην σαντιγί με την ζάχαρη να πήξει, προσθέτουμε το γιαούρτι
και τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
DSC_3602
Ρίχνουμε το μειγμά στο ζελέ, ανακετουμε καλά με μια σπάτουλα να ομοιογενοποιηθει.
DSC_3604
Στρωνουμε στην βάση του ταψιού τα σαβουαγιαρ.
Παίρνουμε τα σαβουαγιαρ που θα βάλουμε στα τοιχώματα τις φόρμας
Τα κόβουμε στο ύψος της φόρμας, τα αλείφουμε με την μαρμελάδα από την μεριά που βρίσκεται η ζάχαρη και τα κολλάμε πάνω στην φόρμα.
DSC_3605
Ρίχνουμε μέσα το μειγμά με το ζελέ την σαντιγί και το γιαούρτι.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Γλάσο
Ρίχνουμε τις φράουλες σε βαθύ κατσαρόλακι μαζί με τα υπόλοιπά υλικά εκτός του κορν φλάου.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο πατώντας τις φράουλες να λιώσουν.
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε το κορν φλάου με λίγο νερό.
Ρίχνουμε το κορν φλάου μέσα στη σάλτσα φράουλας και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει βάζουμε την σάλτσα πάνω στο γλυκό.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
DSC_3611
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Υ.Γ Δε βάζετε ζεστή την σάλτσα διότι θα λιώσει το μείγμα από κάτω.
Αν θέλετε κάνετε πρώτα την σάλτσα και μέντα την υπόλοιπη διαδικασία.
Η συνταγή είναι της Ν. Παπαδηλέρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου