Καλό μήνα αν και λιγό αργοπορημένα…
Ας υποδεχτούμε το πιο όμορφο μήνα του χρόνου
με ενά ανάλαφρο γλυκό γεμάτο φράουλα!!!!
Υλικά
400γρ σαβουαγιαρ
1 ζελέ φράουλα διπλή συσκευασια
200γρ κρέμα γάλακτος
300γρ γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ φράουλες ψιλοκομμένες
3 κουτ. Σούπας ζάχαρη
5-6 κοτ. Σούπας μαρμελάδα φράουλα
Γλάσο
300 γρ φράουλες ψιλοκομμένες
1 ½ φλ. Τσαγιού ζάχαρη
4 κ. σούπας κονιάκ
3 κουτ. Σούπας κορν φλάου
4 κουτ. Σούπας χυμό λεμόνι
Συνταγή για ταψί 28 εκ
Κάνουμε το ζελέ όπως λέει η συνταγή στο κουτί αφαιρώντας από αυτήν ένα ποτήρι νερό.
Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σαν μέλι ( περίπου 45 λεπτά).
Χτυπάμε με το μίξερ στην σαντιγί με την ζάχαρη να πήξει, προσθέτουμε το γιαούρτι
και τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μειγμά στο ζελέ, ανακετουμε καλά με μια σπάτουλα να ομοιογενοποιηθει.
Στρωνουμε στην βάση του ταψιού τα σαβουαγιαρ.
Παίρνουμε τα σαβουαγιαρ που θα βάλουμε στα τοιχώματα τις φόρμας
Τα κόβουμε στο ύψος της φόρμας, τα αλείφουμε με την μαρμελάδα από την μεριά που βρίσκεται η ζάχαρη και τα κολλάμε πάνω στην φόρμα.
Ρίχνουμε μέσα το μειγμά με το ζελέ την σαντιγί και το γιαούρτι.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Γλάσο
Ρίχνουμε τις φράουλες σε βαθύ κατσαρόλακι μαζί με τα υπόλοιπά υλικά εκτός του κορν φλάου.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο πατώντας τις φράουλες να λιώσουν.
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε το κορν φλάου με λίγο νερό.
Ρίχνουμε το κορν φλάου μέσα στη σάλτσα φράουλας και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει βάζουμε την σάλτσα πάνω στο γλυκό.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Υ.Γ Δε βάζετε ζεστή την σάλτσα διότι θα λιώσει το μείγμα από κάτω.
Αν θέλετε κάνετε πρώτα την σάλτσα και μέντα την υπόλοιπη διαδικασία.
Η συνταγή είναι της Ν. Παπαδηλέρη.
Ας υποδεχτούμε το πιο όμορφο μήνα του χρόνου
με ενά ανάλαφρο γλυκό γεμάτο φράουλα!!!!
Υλικά
400γρ σαβουαγιαρ
1 ζελέ φράουλα διπλή συσκευασια
200γρ κρέμα γάλακτος
300γρ γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ φράουλες ψιλοκομμένες
3 κουτ. Σούπας ζάχαρη
5-6 κοτ. Σούπας μαρμελάδα φράουλα
Γλάσο
300 γρ φράουλες ψιλοκομμένες
1 ½ φλ. Τσαγιού ζάχαρη
4 κ. σούπας κονιάκ
3 κουτ. Σούπας κορν φλάου
4 κουτ. Σούπας χυμό λεμόνι
Συνταγή για ταψί 28 εκ
Κάνουμε το ζελέ όπως λέει η συνταγή στο κουτί αφαιρώντας από αυτήν ένα ποτήρι νερό.
Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σαν μέλι ( περίπου 45 λεπτά).
Χτυπάμε με το μίξερ στην σαντιγί με την ζάχαρη να πήξει, προσθέτουμε το γιαούρτι
και τις φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μειγμά στο ζελέ, ανακετουμε καλά με μια σπάτουλα να ομοιογενοποιηθει.
Στρωνουμε στην βάση του ταψιού τα σαβουαγιαρ.
Παίρνουμε τα σαβουαγιαρ που θα βάλουμε στα τοιχώματα τις φόρμας
Τα κόβουμε στο ύψος της φόρμας, τα αλείφουμε με την μαρμελάδα από την μεριά που βρίσκεται η ζάχαρη και τα κολλάμε πάνω στην φόρμα.
Ρίχνουμε μέσα το μειγμά με το ζελέ την σαντιγί και το γιαούρτι.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Γλάσο
Ρίχνουμε τις φράουλες σε βαθύ κατσαρόλακι μαζί με τα υπόλοιπά υλικά εκτός του κορν φλάου.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο πατώντας τις φράουλες να λιώσουν.
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε το κορν φλάου με λίγο νερό.
Ρίχνουμε το κορν φλάου μέσα στη σάλτσα φράουλας και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει βάζουμε την σάλτσα πάνω στο γλυκό.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Υ.Γ Δε βάζετε ζεστή την σάλτσα διότι θα λιώσει το μείγμα από κάτω.
Αν θέλετε κάνετε πρώτα την σάλτσα και μέντα την υπόλοιπη διαδικασία.
Η συνταγή είναι της Ν. Παπαδηλέρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου