Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Tiramisu

Αυτό το γλυκό μου θυμίζει Βενετιά!!!

Δοκιμάστε το και αφήστε το να σας ταξιδέψει!!!

tiramisu

Υλικά

1 πακέτο σαβουαγιαρ μπισκότα

4 αυγά φρέσκα χωρισμένα ασπράδι και κρόκοι

400 γρ μασκαρπόνε

200γρ άχνη ζάχαρη

Για τα μπισκότα

500γρ ζεστό γάλα

1 φλ. Καφέ εσπρέσο

Κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα με το καφέ.

Βουτάμε μέσα ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι.

DSC_3747

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γινούν μαρέγκα.

DSC_3744

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά

την άχνη , το μασκαρπόνε, και τους κρόκους.

DSC_3745


έπειτα προσθέτουμε την μαρέγκα, ανακατεύοντάς απαλά

DSC_3746

Με μια σπάτουλα.

Βάζουμε την μισή δόση της κρέμας πάνω στα μπισκότα.

Στρώνουμε μπισκότα από πάνω τα οποία έχουμε βουτήξει στο γάλα.

DSC_3748

Πάλι κρέμα και τέλος μπισκότα.

Πασπαλίζουμε με κακάο.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες να “σφίξει”.

Το γλυκό πρέπει να καταναλωθεί σε 3 μέρες.

DSC_3750

Καλεί Επιτυχία!!!!!!!

Η συνταγή είναι του ΣΤ. Παρλιαρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου