Αυτό το γλυκό μου θυμίζει Βενετιά!!!
Δοκιμάστε το και αφήστε το να σας ταξιδέψει!!!
Υλικά
1 πακέτο σαβουαγιαρ μπισκότα
4 αυγά φρέσκα χωρισμένα ασπράδι και κρόκοι
400 γρ μασκαρπόνε
200γρ άχνη ζάχαρη
Για τα μπισκότα
500γρ ζεστό γάλα
1 φλ. Καφέ εσπρέσο
Κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γάλα με το καφέ.
Βουτάμε μέσα ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γινούν μαρέγκα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά
την άχνη , το μασκαρπόνε, και τους κρόκους.
έπειτα προσθέτουμε την μαρέγκα, ανακατεύοντάς απαλά
Με μια σπάτουλα.
Βάζουμε την μισή δόση της κρέμας πάνω στα μπισκότα.
Στρώνουμε μπισκότα από πάνω τα οποία έχουμε βουτήξει στο γάλα.
Πάλι κρέμα και τέλος μπισκότα.
Πασπαλίζουμε με κακάο.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες να “σφίξει”.
Το γλυκό πρέπει να καταναλωθεί σε 3 μέρες.
Καλεί Επιτυχία!!!!!!!
Η συνταγή είναι του ΣΤ. Παρλιαρού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου