Για τη γέμιση τούρτας!
Υλικά
1 κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 1/2 κουπα του νες καφέ γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1/2 κούπα γάλα,την κουβερτούρα και το κακάο,σε πολύ χαμηλή φωτιά(εγώ το βάζω στο 2),μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.Ανακατεύουμε συνεχώς,για να μην κολλήσει κάτω στον πάτο της κατσαρόλας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την 1 κούπα γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά της κατσαρόλας,
ρίχνουμε μέσα τα υλικά απο το μπολ .
Ανακατεύουμε συνεχώς,για να πήξει(μπορεί να πάρει αρκετή ώρα,αλλά αν δεν ανακατέψουμε καλά θα σβολιάσει!).
Υλικά
1 κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 1/2 κουπα του νες καφέ γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1/2 κούπα γάλα,την κουβερτούρα και το κακάο,σε πολύ χαμηλή φωτιά(εγώ το βάζω στο 2),μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.Ανακατεύουμε συνεχώς,για να μην κολλήσει κάτω στον πάτο της κατσαρόλας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την 1 κούπα γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
ρίχνουμε μέσα τα υλικά απο το μπολ .
Ανακατεύουμε συνεχώς,για να πήξει(μπορεί να πάρει αρκετή ώρα,αλλά αν δεν ανακατέψουμε καλά θα σβολιάσει!).
Τέλος,τη σκεπάζουμε με ζελοφάν,για μην πιάσει κρούστα και τη βάζουμε στο ψυγείο,για να κρυώσει.
Tip
Αν σας σβολιάσει η κρέμα,περάστε την από το multi.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου