Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Μπούλαρ -Τσουρεκάκια

Ισως τα πιο νόστιμα τσουρεκάκια!!! Η προέλευσή τους είναι από την Σουηδία.Δεν ξέρω αν τα κάνουν για τα Χριστούγεννα εγώ όμως τα έχω καθιερώσει. Η ονομασία τους είναι Μπούλαρ ή Κανελμπούλαρ !!!
DSC01499



Υλικά

1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
100γρ. βούτυρο
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κομ. νωπή μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή
1 κουτ.γλυκ. κάρδαμο ή κακουλέ
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι

Επικάλυψη
Χοντρή ζάχαρη ή κανονική
Κανέλα
Βούτυρο μαλακό
Θήκες για κέικ (χωρίς θήκες απλώνουν)

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο,όχι πολύ.Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και το αλάτι.Ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθούν.Έπειτα ρίχνουμε το κάρδαμο και το αλεύρι.Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει απο τα χέρια(ίσως να θέλει λίγο παραπάνω αλεύρι).Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.Κόβουμε σε 2 μπάλες και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο παχύ.


Αλοίφουμε πάνω το φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε λωρίδες 1 εκ. περίπου όλο το φύλο. Παίρνουμε τις λωρίδες,ενώνουμε τις 2 άκρες,το γυρίζουμε κα το κάνουμε έναν κόμπο.
Τα βάζουμε μέσα στα χαρτάκια και τα αφήνουμε 10 λεπτά. Τέλος τα αλείφουμε με αβγό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους για 10 λεπτά,όχι παραπάνω.

Τα σουηδικά τσουρεκάκια είναι πλέον έτοιμα!!!!
DSC01503

Tip
Επειδή βγαίνουν αρκετά μπορείτε να τα ψήσετε,να τα βάλετε στην κατάψυξη και όταν τα ξεπαγώσετε,να είναι ολόφρεσκα!
Φωτογραφιές Αναγνωστών:
mpoylar-001 mpoylar 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου