Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τριφτή μηλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι

Είναι ένα γλυκό με πολύ λίγα υλικά και τέλεια γεύση.
Δοκιμάστε το και δε θα κάνετε άλλη τριφτή μηλόπιτα εκτός από αυτή!!!

DSC01477



Γέμιση
4 μεγάλα ξινόμηλα
1 κούπα ζάχαρη
κανέλα

Υλικά
1 βιτάμ σε θερμοκρασιά δωματίου
1 φαρινάπ με πορτοκάλι ή 500 gr απλό αλευρι με ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη







ΕκτελεσηΧτυπάμε στο multi τα μήλα(όχι πολτοποιημένα)σε μικρά κομματάκια.
Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.Τα αφήνουμε μέχρι να κάνουμε τη ζύμη.

Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη και το βούτυρο.Το πατάμε με τα χέρια μας να γίνει ενα.

Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι.Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μισό ζυμάρι στα χέρια μας(σαν να πλάθουμε κουλουράκια) και τρίβουμε τη ζύμη για να γίνει σκόνη (σαν ψιχουλάκια) μέσα στο πυρέξ που θα την ψήσουμε.

Στραγγίζουμε τα μήλα καλά και τα στρώνουμε πάνω στο ζυμάρι.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι απο επάνω με τον ίδιο τρόπο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς,μέχρι να χρυσαφίσει καλά η ζύμη.

.
Καλη Επιτυχιά!!!!
DSC01480

Tips:
Δεν πειράζει αν οι μπιλίτσες του ζυμαριού είναι μεγάλες,απλά θα είναι πιο τραγανό.
Εγώ το κάνω σε τετράγωνο πυρέξ 26 εκ. και δεν το βουτυρώνω!
Tη συνταγή αυτή τη δοκίμασα στη φίλη μου τη Φιλιώ
και από τότε την υιοθέτησα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου