Μια διαφορετική πρόταση για το γλυκό των Χριστουγέννων και όχι μόνο!!!
Υλικά:
200 γρ.βούτυρο πρόβειο
80 γρ. ζάχαρη αχνή
100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα σε σκόνη
260 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
Γλάσο:
200γρ. άχνη ζάχαρη
5 γρ. κακάο
1 ασπράδι αβγού
1 κουτ.χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Bαζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε ή στο χέρι ή στο μίξερ,μέχρι να γίνει μια μαλάκη ζύμη.
Απλώνουμε σε λαδόκολλα τη ζύμη σε 1-1,5εκ.
και τη βάζουμε στο ψυγείο περίπου για 30 λεπτά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Έπειτα κόβουμε τη ζύμη με κουπ πατ.
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Παίρνουμε ενα μαχαιράκι και απλώνουμε το γλάσο πάνω στον κουραμπιέ μας.
Τα αφήνουμε να κρυσταλλώσουν και τα βάζουμε σε ένα τάπερ για να διατηρηθούν.
Έτοιμοι οι κουραμπιέδες σοκολάτας!!!
H συνταγή ειναι του Στέλιου Παρλιάρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου