Ένα ελαφρύ γλυκό φερμένο από την Αυστραλία!!!
Υλικά
4 αβγά
350ml σπορέλαιο
350ml γάλα
550gr ζάχαρη
700γρ αλεύρι
1 μπείκιν
3 βανίλιες
Σιρόπι
240γρ. ζάχαρη
1200ml νερό
3 κουβερτούρες 125γρ. η κάθε μια
Για το γαρνίρισμα
400γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί.(Εγώ έχω στρόγγυλο 32εκ. Προτιμότερο θα ήταν ένα παραλληλόγραμμο.)Βάζουμε το μείγμα του κέικ να ψηθεί για 45-50 λεπτά.
Εν τω μεταξύ κάνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και αφήνοντάς τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και η ζάχαρη.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβουμε,αν το κάναμε σε στρόγγυλο ταψί σε ρόμβους,αλλιώς σε ορθογώνια κομμάτια.
Βυθίζουμε τα κομμάτια μέσα στο σιρόπι.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και στη συνέχεια τα βουτάμε στο πιάτο με την καρύδα.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Τip
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ινδοκάρυδο με τρούφα σοκολάτας,αλλά να ξέρετε έχει μια μικρή δυσκολία στο στρώσιμο πάνω στο κομμάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου