Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Λάμινγκτονς ή Χιονάτη

Ένα ελαφρύ γλυκό φερμένο από την Αυστραλία!!!
Εικόνα 497
Υλικά
4 αβγά
350ml σπορέλαιο
350ml γάλα
550gr ζάχαρη
700γρ αλεύρι
1 μπείκιν
3 βανίλιες

Σιρόπι
240γρ. ζάχαρη
1200ml νερό
3 κουβερτούρες 125γρ. η κάθε μια

Για το γαρνίρισμα
400γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά.
Εικόνα 477Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί.(Εγώ έχω στρόγγυλο 32εκ. Προτιμότερο θα ήταν ένα παραλληλόγραμμο.)Βάζουμε το μείγμα του κέικ να ψηθεί για 45-50 λεπτά.
Εικόνα 478 Εν τω μεταξύ κάνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και αφήνοντάς τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και η ζάχαρη.
Εικόνα 479 Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβουμε,αν το κάναμε σε στρόγγυλο ταψί σε ρόμβους,αλλιώς σε ορθογώνια κομμάτια.
Εικόνα 480 Βυθίζουμε τα κομμάτια μέσα στο σιρόπι.
Εικόνα 483Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και στη συνέχεια τα βουτάμε στο πιάτο με την καρύδα.
Εικόνα 485
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Εικόνα 491Τip
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ινδοκάρυδο με τρούφα σοκολάτας,αλλά να ξέρετε έχει μια μικρή δυσκολία στο στρώσιμο πάνω στο κομμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...