Αυτό το κέικ είναι της Μαργαρίτας μας και από τότε που το έφτιαξα για πρώτη φορά το λάτρεψα, για την απίθανη σοκολατένια γεύση του αλλά και την απίστευτη ευκολία παρασκευής του!
Μαργαρίτα μου αφιερωμένο σε εσένα……
Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
1 βιτάμ (250 gr.)
2 φλ. φαρίνα κόκκινη
1 πακέτο τρούφα (100 γρ.)
2 βανίλιες
4 αυγά
1 μπέικιν
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κουβερτούρες τριμμένες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε την ζύμη.
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το κρύο κέικ και ρίχνουμε αμέσως τις τριμμένες γουβερτούρες για να λιώσουν από τη ζέστη του σιροπιού!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου