Η αυθεντική συνταγή από την γιαγιά μου τη Σμυρνιά!!!
Υλικά1 κιλό ανάμεικτο κιμά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
3 αβγά
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κον κασέ
λίγο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι πιπέρι
ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά,ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς,να γίνει καφέ ανοιχτό.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας,λίγο κύμινο,αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Αφήνουμε τα σουτζουκάκια 30 λεπτά σε μεσαία φωτιά να βράσουν.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Tips
Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα.Άλλοι τα κάνουν και χωρίς αβγά.Φυσικά γίνονται και χωρίς σάλτσα,αλλά και στο φούρνο.Όσο για την φρυγανιά,μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε,ανάλογα την υγρασία που θέλετε να έχει ο κιμάς.
Ε Π Ι Τ Ε ΛΟ Υ Σ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΙΜΑ ,ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ!!!!!!!!!(ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΓΑΝΕ ΜΑΡΙΤΣΑ)))) ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ