Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ!

Η ωραιότερη συνταγή!!!

102_2726

Υλικά
500γρ νισεστέ
1500γρ ζάχαρη
3 κιλά νερό
2 βανίλιες
καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη βανίλια
Εικόνα 755 και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάρει μελί χρώμα (δεν την αφήνουμε να καεί πολύ,γιατί θα πικρίζει).
Εικόνα 756Ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Βράζουμε το ένα κιλό νερό.Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την καραμέλα,ανακατεύοντας με προσοχή,γιατί πιτσιλάει και καίει πολύ.
Εικόνα 758Έπειτα στα άλλα 2 κιλά νερό ανακατεύουμε το νισεστέ να διαλυθεί καλά.
Εικόνα 760Το ρίχνουμε στην καραμέλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά,
Εικόνα 761 ανακατεύοντας συνέχεια να μη σβολιάσει.
Εικόνα 764Μόλις πήξει,το απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.
Εικόνα 768 Αν θέλουμε το βάζετε λίγο στο φούρνο,για να κάνει κρούστα.
Εικόνα 772
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου