Η ωραιότερη συνταγή!!!
Υλικά
500γρ νισεστέ
1500γρ ζάχαρη
3 κιλά νερό
2 βανίλιες
καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη βανίλια
και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάρει μελί χρώμα (δεν την αφήνουμε να καεί πολύ,γιατί θα πικρίζει).
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Βράζουμε το ένα κιλό νερό.Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την καραμέλα,ανακατεύοντας με προσοχή,γιατί πιτσιλάει και καίει πολύ.
Έπειτα στα άλλα 2 κιλά νερό ανακατεύουμε το νισεστέ να διαλυθεί καλά.
Το ρίχνουμε στην καραμέλα και βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά,
ανακατεύοντας συνέχεια να μη σβολιάσει.
Μόλις πήξει,το απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.
Αν θέλουμε το βάζετε λίγο στο φούρνο,για να κάνει κρούστα.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου