Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τούρτα Σοκολάτα Κόλαφος

Από τις νοστιμότερες τούρτες σοκολάτας!!!

Εικόνα 960

Υλικά

Για το κέικ
8 αβγά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν
6 κουταλιές κακάο
5 κουταλιές νερό

Σιρόπι
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
4 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές Νες καφέ
8 κουταλιές ζάχαρη

Γέμιση
1 λίτρο γάλα
1 κούπα του Νες ζάχαρη
3/4 κούπας του Νες κάστερ πάουντερ
2 αβγά
2 βανίλιες
100γρ. βούτυρο

Κρέμα πάνω από την τούρτα
1 1/2 κούπα του Νες γάλα
1 κουβερτούρα
4 κοφτές κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κοφτές κουτ. σούπας κακάο
1 κούπα του Νες ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 βανίλια
50γρ βιτάμ

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 32 ή 34 εκ και βάζουμε μέσα το κέικ.
Εικόνα 903 Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή,περίπου 30-40 λεπτά.
Εικόνα 908Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Εικόνα 907Μόλις ετοιμαστεί το παντεσπάνι και κρυώσει,το κόβουμε στην μέση.
Εικόνα 912 Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο ταψί και το σιροπιάζουμε.
Εικόνα 924 Έπειτα ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε το μισό λίτρο γάλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά,το κάστερ πάουντερ,τη ζάχαρη,τη βανίλια και το μισό γάλα.
Εικόνα 913Τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Εικόνα 917Μόλις είναι έτοιμο,το βγάζουμε από την φωτιά.Το αφήνουμε να κρυώσει και το στρώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Εικόνα 925Έπειτα βάζουμε από επάνω το άλλο μισό από το παντεσπάνι και ετοιμάζουμε την κρέμα που θα μπει από επάνω.
Εικόνα 930Βάζουμε τη μισή κούπα γάλα, την κουβερτούρα και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν.
Εικόνα 935Τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βιτάμ τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Εικόνα 934Τα προσθέτουμε στα υλικά που είναι στην κατσαρόλα.
Εικόνα 937Όταν τα κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Απλώνουμε πάνω από την τούρτα.
Εικόνα 939 Καλή Επιτυχία!!!
Tips
Η τούρτα συναρμολογείται μέσα στο ταψί που την ψήσαμε.
Αν δε θέλετε να κάνετε την κρέμα μπορείτε να βάλετε έτοιμη σε σκόνη.
Καλύτερα είναι να την κάνετε από το βράδυ και να την αφήσετε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου