Υλικά
Για το κέικ
8 αβγά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν
6 κουταλιές κακάο
5 κουταλιές νερό
Σιρόπι
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
4 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές Νες καφέ
8 κουταλιές ζάχαρη
Γέμιση
1 λίτρο γάλα
1 κούπα του Νες ζάχαρη
3/4 κούπας του Νες κάστερ πάουντερ
2 αβγά
2 βανίλιες
100γρ. βούτυρο
Κρέμα πάνω από την τούρτα
1 1/2 κούπα του Νες γάλα
1 κουβερτούρα
4 κοφτές κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κοφτές κουτ. σούπας κακάο
1 κούπα του Νες ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 βανίλια
50γρ βιτάμ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 32 ή 34 εκ και βάζουμε μέσα το κέικ.
Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή,περίπου 30-40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις ετοιμαστεί το παντεσπάνι και κρυώσει,το κόβουμε στην μέση.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο ταψί και το σιροπιάζουμε.
Έπειτα ετοιμάζουμε την γέμιση. Βάζουμε το μισό λίτρο γάλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά,το κάστερ πάουντερ,τη ζάχαρη,τη βανίλια και το μισό γάλα.
Τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις είναι έτοιμο,το βγάζουμε από την φωτιά.Το αφήνουμε να κρυώσει και το στρώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Έπειτα βάζουμε από επάνω το άλλο μισό από το παντεσπάνι και ετοιμάζουμε την κρέμα που θα μπει από επάνω.
Βάζουμε τη μισή κούπα γάλα, την κουβερτούρα και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν.
Τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βιτάμ τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Τα προσθέτουμε στα υλικά που είναι στην κατσαρόλα.
Όταν τα κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Απλώνουμε πάνω από την τούρτα.
Καλή Επιτυχία!!!
Tips
Η τούρτα συναρμολογείται μέσα στο ταψί που την ψήσαμε.
Αν δε θέλετε να κάνετε την κρέμα μπορείτε να βάλετε έτοιμη σε σκόνη.
Καλύτερα είναι να την κάνετε από το βράδυ και να την αφήσετε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου