Είναι σαν στριφτά ψωμάκια
και όμως είναι κουλουράκια!!!!!!!!!
Υλικά
3 αbγά
1/2 βιτάμ
1 φλιτz. ζάχαρη
1/2 φλiτζ. γάλα
χυμό από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μισό λεμόνι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
1 κ.γ. αμμωνία
1/2 κ.γ. σόδα
5 κούπες αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τρίβουμε στο ρεντέ.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο οπότε το προσθέτουμε σιγά σιγά.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη.
Όταν την πλάθουμε,βουτάμε κατά διαστήματα τα χέρια μας σε λίγο λάδι.
Μόλις σταματήσει να κολλάει στα χέρια
παίρνουμε λίγο ζυμάρι και το κάνουμε ένα μπαστούνι,σε πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι.
Κόβουμε γύρω στα 20 εκ. και το στριφογυρνάμε.
Τα βάζουμε σε ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς περίπου για 10 με 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!
Tip
Μην τα κάνετε χοντρά γιατί με το ψήσιμο φουσκώνουν πολύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου