Για να καλύπτετε της τούρτες σας τα κέικ ή ό,τι γλυκό θέλετε!
Υλικά
1 κιλό άχνη ζάχαρη
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
1 βανίλια
5 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε την άχνη σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με το νερό και την ζελατίνη.Aνακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε την γλυκόζη και την βανίλια.
Aνακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
Όταν λιώσει η γλυκόζη,ρίχνουμε το σιρόπι στο κέντρο της άχνης και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις κρυώσει,ζυμώνουμε με τα χέρια να πάρει σχεδόν όλη την άχνη και να μην κολλάει στα χεριά.
Μόλις τελειώσει,αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα την τυλίγουμε καλά με ζελατίνη και τη βάζουμε στο ντουλάπι.
Καλή Επιτυχία!!!
Tips
Αν θέλετε μπορείτε να τη χρωματίσετε με πάστα ή σκόνη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής. Σε περίπτωση που είναι σκληρή,βάλτε τη λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων και θα μαλακώσει αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου