Για αυτούς που νηστεύουν!!!
Υλικά
6 φλιτz. ελληνικού σπορέλαιο
1 φλiτζ. τσαγιού μπύρα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 μπέικιν
1 βανίλια
λίγο αλάτι
1 κιλό φαρίνα
Γέμιση
250γρ καρύδια
2 κουτ.σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
Σιρόπι
3 φλιτz. τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 νερό
λίγο λεμόνι
ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί
και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά.
Γέμιση
Χοντροκόβουμε στο multi τα καρυδιά,τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Παίρνουμε λίγη ζύμη,βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση,
το κάνουμε μια μικρή μπαλίτσα και το βάζουμε στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι
να ροδίσουν τα μεθυσμένα.
Στο μεταξύ ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό από λεμόνι.
Bράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Μόλις βγάλουμε τα μεθυσμένα,ρίχνουμε στο ταψί το σιρόπι.Tα αφήνουμε 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε,μέχρι να ρουφήξουν όλο το σιρόπι.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!
Tips
Τα μεθυσμένα πρέπει να είναι μικρά σαν τρουφάκια.
Το σιρόπι θα το μοιράσετε ανάλογα με τα ταψιά που θα βγάλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου