Για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!!!
Υλικά
300γρ. καρύδια μέτρια τριμμένα
1 σακουλάκι κακάο άγλυκο
5 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
4 βανίλιες
2 μεγάλα πακέτα φρυγανιά
1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
1 σακουλάκι τρούφα
χαρτάκια για τρουφάκια μικρά
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τις βανίλιες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Μόλις βράσει το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τις φρυγανιές σε πολύ μικρά κομμάτια
το κακάο και ένα φλιτζάνι ινδοκάρυδο.Ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά και να είναι μαλακιά η φρυγανιά.
Βάζουμε σε ένα πιάτο το ιδνοκάρυδο και σε ένα άλλο την τρούφα. Βρέχοντας κάθε φορά τα χεριά μας,παίρνουμε λίγη ζύμη και κάνουμε μικρά μπαλάκια.
Κυλάμε τα μπαλάκια της ζύμης πάνω στο ινδοκάρυδο ή στην τρούφα (στην τρούφα είναι πιο δύσκολο).
Τοποθετούμε στα χαρτάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξει υγρασία η φρυγανιά και να μαλακώσουν.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου