Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Νηστίσιμα τρουφάκια

Για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!!!

Εικόνα 080
Υλικά
300γρ. καρύδια μέτρια τριμμένα
1 σακουλάκι κακάο άγλυκο
5 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
4 βανίλιες
2 μεγάλα πακέτα φρυγανιά
1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
1 σακουλάκι τρούφα
χαρτάκια για τρουφάκια μικρά

Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τις βανίλιες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Μόλις βράσει το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εικόνα 083 Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τις φρυγανιές σε πολύ μικρά κομμάτια

Εικόνα 061και προσθέτουμε τα καρύδια,

Εικόνα 069 το κακάο και ένα φλιτζάνι ινδοκάρυδο.Ανακατεύουμε.Εικόνα 072Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά και να είναι μαλακιά η φρυγανιά.

Εικόνα 075 Βάζουμε σε ένα πιάτο το ιδνοκάρυδο και σε ένα άλλο την τρούφα. Βρέχοντας κάθε φορά τα χεριά μας,παίρνουμε λίγη ζύμη και κάνουμε μικρά μπαλάκια.

Εικόνα 076 Κυλάμε τα μπαλάκια της ζύμης πάνω στο ινδοκάρυδο ή στην τρούφα (στην τρούφα είναι πιο δύσκολο).

Εικόνα 077

Τοποθετούμε στα χαρτάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξει υγρασία η φρυγανιά και να μαλακώσουν.

Εικόνα 111

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου