Μια εκδοχή που θα λατρέψετε όσοι τρώτε,αλλά και όσοι δεν τρώτε μαγειρίτσα!!!
Υλικά
1/2 κιλό συκωτάκια και κοιλιές κοτόπουλου
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ρίζα μαρούλι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλιτζ. καφέ ρύζι
2 λίτρα νερό
αλάτι, πιπέρι
αβγολέμονο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα συκωτάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό να ψιλοβράσουν.
Μόλις πιουν το νερό τα στραγγίζουμε,ξεπλένουμε την κατσαρόλα και σκουπίζουμε καλά.Βάζουμε λίγο λάδι και ξαναρίχνουμε τα συκωτάκια να τα τσιγαρίσουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μαρούλι.Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στα συκωτάκια που τσιγαρίζουμε.
Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαρούλι και το ρύζι.
Μόλις μαραθεί και το μαρούλι,ρίχνουμε το νερό,τον άνηθο και το αλατοπίπερο.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι. Σβήνουμε την φωτιά,κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στη σούπα.
Έτοιμη για σερβίρισμα
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου