Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Τα κουλουράκια της Γιαγιάς

Είναι σαν στριφτά ψωμάκια
και
όμως είναι κουλουράκια!!!!!!!!!

vcgsr


Υλικά
3 αbγά
1/2 βιτάμ
1 φλιτz. ζάχαρη
1/2 φλiτζ. γάλα
χυμό από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μισό λεμόνι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
1 κ.γ. αμμωνία
1/2 κ.γ. σόδα
5 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τρίβουμε στο ρεντέ.

Εικόνα 198

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη

Εικόνα 200 και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο οπότε το προσθέτουμε σιγά σιγά.

Εικόνα 210

Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη.
Όταν την πλάθουμε,βουτάμε κατά διαστήματα τα χέρια μας σε λίγο λάδι.
Μόλις σταματήσει να κολλάει στα χέρια

Εικόνα 211 παίρνουμε λίγο ζυμάρι και το κάνουμε ένα μπαστούνι,σε πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι.

Εικόνα 214

Κόβουμε γύρω στα 20 εκ. και το στριφογυρνάμε.

Εικόνα 212 Τα βάζουμε σε ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Εικόνα 216Τα ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς περίπου για 10 με 15 λεπτά.

Εικόνα 217

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!

dfhs

Tip
Μην τα κάνετε χοντρά γιατί με το ψήσιμο φουσκώνουν πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου