Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μαρμελάδα Ροδάκινο

Από τις αγαπημένες !!!
ά
Υλικά
Ροδάκινα
ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, βάζουμε τα ροδάκινα σε ένα ποτήρι και μετράμε πόσα ποτήρια ροδάκινα είναι, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα βαθιά, στα ίδια ποτήρια που βάλαμε τα ροδάκινα μετράμε την ζάχαρη πρεέπι α είναι η μίση ποσότητα από τα ροδάκινα π.χ. στα 10 ποτήρια ροδάκινα 5 ποτήρια ζάχαρη, και την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα,
DSC03985
τα αφήνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
DSC03986
ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό, μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε στην μέτρια και το βράζουμε μέχρι να πήξει, να μη τρέχει από το κουτάλι ή βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα πιατάκι χωρίζοντας το στην μέση να μην ξαναενώνετε.
DSC04028
DSC04027
Πλένουμε τα βάζα που θα βάλουμε την μαρμελάδα καλά και τα βάζουμε στον φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά,
DSC04010
και τα καπάκια τους σε ζεστό νερό, τα βγάζουμε από τον φούρνο μόνο όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, βάζουμε την ζεστή μαρμελάδα μέσα στα ζεστά βάζα
DSC04029
τα καπακώνουμε και τα γυρνάμε ανάποδα να φύγει ο αέρας.
DSC04030
τα διατηρούμε σε δροσερό περιβάλλον,
                       Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Η βασική συνταγή για  τις περισσότερες μαρμελάδες είναι αυτή, αν τα φρούτα είναι γλυκά η αναλόγια είναι 2 ποτήρια φρούτα 1 ποτήρι ζάχαρη, αν είναι ξινά είναι  1 ποτήρι φρούτα 3/4 του ποτηριού ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...