Ντελικάτη γεύση!!!
Υλικά για 4 άτομα
5 μεγάλες πατάτες
3 κ. σούπας βούτυρο
3 κ,σούπας αλεύρι
300 γρ. gouda σε κύβους
2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο κόκκινο πιπέρι
Συνταγή
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 5 χιλ,
βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι
και το ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε,
μόλις πήξει χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε μέσα τα κασέρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν,
κλείνουμε το μάτι και το βγάζουμε από την φωτιά..
Περνούμε ένα βαθύ πυρέξ σχετικά μικρό (γιατί θέλουμε βάθος και όχι να απλωθούν) το βουτυρώνουμε , απλώνουμε 2 σειρές πατάτες,
από πάνω βάζουμε την μισή κρέμα με τα κασέρια,
τις υπόλοιπες πατάτες
και πάλι την κρέμα
.
Το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν δε θέλετε να τηγανίζετε τις πατάτες, τις κόβετε απλά τις απλώνετε και προσθέτετε στην κρέμα ακόμη 1 φλ. γάλα να είναι πιο αραιή κρέμα( ίσα να πήξει) και το ψήνετε στους 150 μέχρι να μαλακώσουν η πατάτες,
Υλικά για 4 άτομα
5 μεγάλες πατάτες
3 κ. σούπας βούτυρο
3 κ,σούπας αλεύρι
300 γρ. gouda σε κύβους
2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο κόκκινο πιπέρι
Συνταγή
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 5 χιλ,
βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να χρυσίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι
και το ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε,
μόλις πήξει χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε μέσα τα κασέρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν,
κλείνουμε το μάτι και το βγάζουμε από την φωτιά..
Περνούμε ένα βαθύ πυρέξ σχετικά μικρό (γιατί θέλουμε βάθος και όχι να απλωθούν) το βουτυρώνουμε , απλώνουμε 2 σειρές πατάτες,
από πάνω βάζουμε την μισή κρέμα με τα κασέρια,
τις υπόλοιπες πατάτες
και πάλι την κρέμα
.
Το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν δε θέλετε να τηγανίζετε τις πατάτες, τις κόβετε απλά τις απλώνετε και προσθέτετε στην κρέμα ακόμη 1 φλ. γάλα να είναι πιο αραιή κρέμα( ίσα να πήξει) και το ψήνετε στους 150 μέχρι να μαλακώσουν η πατάτες,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου