Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Μαλακά κουλουράκια παρμεζάνας

Κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα!!!!

Υλικά
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλυκού αλάτι
3/4 φλ. τσαγιού Βιταμ
2 αυγά
1/4 φλ.τσαγιού γάλα
κόκκινο πιπέρι
1 κρόκο ανακατεμένο με  λίγο γάλα για το άλειμμα
Συνταγή
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι το αλάτι, και το βιταμ σε κομματάκια, προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι των τυριών και ανακατεύουμε,
DSC04119
ρίχνουμε  ένα ένα τα αυγά και το γάλα,
DSC04120
ζυμώνουμε καλά και κάνουμε μια μπάλα,
DSC04121
την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, περνούμε την μπάλα και την  ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1/2 εκ., το κόβουμε σε λωρίδες.
DSC04124
αν είναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε στην μέση. τα κάνουμε ένα κύκλο με τα χέρια μας και τα ενώνουμε, τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε χαρτί λαδόκολλας τα αλείφουμε με το αυγό,
DSC04126
ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και μετά την πάπρικα.
DSC04131
τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά στον αέρα μέχρι να χρυσίσουν.
                  Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...