Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πάστα Φλώρα της Λένας

Όταν η Πάστα συνάντησε την Φλώρα….
ά ώ

Υλικά
3 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/4 φλ.τσαγιού βούτυρο
1 αυγό
1 ποτήρι κονιάκ
1 κ.γλυκού μπεικιν
ξύσμα από  1 πορτοκάλι ή λεμόνι
Μαρμελάδα της αρέσκειας σας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με τους γάντζους του μίξερ.
IMGP0064
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι, κρατάμε το 1/3 της ζύμης και την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε πάνω στο ταψί, σε όλο τον πάτο, κάνοντας την ζύμη σαν φωλιά
IMGP0066
  Απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης,
IMGP0067
κάνουμε 12 κορδόνια με την ζύμη που έχουμε κρατήσει και τα βάζουμε πάνω στην μαρμελάδα κάνοντας καρό σχέδιο. Αλείφουμε τα κορδόνια με λίγο αυγό.
IMGP0069
Την βάζουμε στο φούρνο και την ψήνομε μέχρι να ροδίσει.
                 Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν είναι σκληρό το ζυμάρι προσθέτουμε στην ζύμη λίγο βούτυρο. Αν είναι Πόλυ αφράτο και τρίβεται προσθέτουμε 3-4 κουταλιές αλεύρι.
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της Ε. Τσαφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...