Όταν η Πάστα συνάντησε την Φλώρα….
Υλικά
3 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/4 φλ.τσαγιού βούτυρο
1 αυγό
1 ποτήρι κονιάκ
1 κ.γλυκού μπεικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
Μαρμελάδα της αρέσκειας σας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με τους γάντζους του μίξερ.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι, κρατάμε το 1/3 της ζύμης και την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε πάνω στο ταψί, σε όλο τον πάτο, κάνοντας την ζύμη σαν φωλιά
Απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης,
κάνουμε 12 κορδόνια με την ζύμη που έχουμε κρατήσει και τα βάζουμε πάνω στην μαρμελάδα κάνοντας καρό σχέδιο. Αλείφουμε τα κορδόνια με λίγο αυγό.
Την βάζουμε στο φούρνο και την ψήνομε μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν είναι σκληρό το ζυμάρι προσθέτουμε στην ζύμη λίγο βούτυρο. Αν είναι Πόλυ αφράτο και τρίβεται προσθέτουμε 3-4 κουταλιές αλεύρι.
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της Ε. Τσαφής.
Υλικά
3 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/4 φλ.τσαγιού βούτυρο
1 αυγό
1 ποτήρι κονιάκ
1 κ.γλυκού μπεικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
Μαρμελάδα της αρέσκειας σας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με τους γάντζους του μίξερ.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι, κρατάμε το 1/3 της ζύμης και την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε πάνω στο ταψί, σε όλο τον πάτο, κάνοντας την ζύμη σαν φωλιά
Απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης,
κάνουμε 12 κορδόνια με την ζύμη που έχουμε κρατήσει και τα βάζουμε πάνω στην μαρμελάδα κάνοντας καρό σχέδιο. Αλείφουμε τα κορδόνια με λίγο αυγό.
Την βάζουμε στο φούρνο και την ψήνομε μέχρι να ροδίσει.
Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν είναι σκληρό το ζυμάρι προσθέτουμε στην ζύμη λίγο βούτυρο. Αν είναι Πόλυ αφράτο και τρίβεται προσθέτουμε 3-4 κουταλιές αλεύρι.
Η συνταγή και η εκτέλεση είναι της Ε. Τσαφής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου