Γλυκόξινη γεύση!!!
Υλικά
δαμάσκηνα
ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνια
Συνταγή
Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα ξεφλουδίζουμε,αφαιρούμε το κουκούτσι και τα ψιλοκόβουμε, (εγώ τα έκοψα στην μέση γιατί ήταν πολύ μικρά σαν κορόμηλα), μετράμε με ένα ποτήρι τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε στη μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε την ίδια ποσότητα σε ζάχαρη, π.χ. 2 ποτήρια δαμάσκηνα 2 ποτήρια ζάχαρη,
τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μόλις αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε το μάτι στην μέση, όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το χυμό από το λεμόνι
και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, αυτό θα το καταλάβουμε βάζοντας την μαρμελάδα πάνω σε ένα πιατάκι και σκουντώντας με το δάχτυλο δεν ξαναενώνεται,
Βάζουμε τα βάζα που θα αποθηκεύσουμε την μαρμελάδα στον φούρνο στους 200 βαθμός για 10 λεπτά και τα καπάκια σε ζεστό νερό, μόλις ετοιμαστεί η μαρμελάδα, όπως είναι ακόμη ζεστή την βάζουμε στα ζεστά βάζα, την καπακώνουμε, την γυρνάμε ανάποδα να φύγει ο αέρας και να σφραγίσει το βάζο.
Την διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Καλή Επιτυχία!!!!
Προταση φιλης:
Θα θελα εδώ να αναφέρω μια μεθοδο ευκολη, αλάνθαστη και αποτελεσματική για τα βάζα, που μπορεί να αντικαταστήσει την αποστείρωση. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, το γλυκό κουταλιού, η κομπόστα κλπ βάζουμε μονό 1 σταγόνα καθαρό οινόπνευμα στο καπάκι. Ανάβουμε και κλείνουμε αμεσως. Η φλόγα έχει τη ιδιότητα να απορροφά τον αέρα στο βάζο. Είναι κάτι σαν αεροστεγές κλείσιμο.....
Υλικά
δαμάσκηνα
ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνια
Συνταγή
Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα ξεφλουδίζουμε,αφαιρούμε το κουκούτσι και τα ψιλοκόβουμε, (εγώ τα έκοψα στην μέση γιατί ήταν πολύ μικρά σαν κορόμηλα), μετράμε με ένα ποτήρι τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε στη μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε την ίδια ποσότητα σε ζάχαρη, π.χ. 2 ποτήρια δαμάσκηνα 2 ποτήρια ζάχαρη,
τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μόλις αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε το μάτι στην μέση, όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το χυμό από το λεμόνι
και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η μαρμελάδα, αυτό θα το καταλάβουμε βάζοντας την μαρμελάδα πάνω σε ένα πιατάκι και σκουντώντας με το δάχτυλο δεν ξαναενώνεται,
Βάζουμε τα βάζα που θα αποθηκεύσουμε την μαρμελάδα στον φούρνο στους 200 βαθμός για 10 λεπτά και τα καπάκια σε ζεστό νερό, μόλις ετοιμαστεί η μαρμελάδα, όπως είναι ακόμη ζεστή την βάζουμε στα ζεστά βάζα, την καπακώνουμε, την γυρνάμε ανάποδα να φύγει ο αέρας και να σφραγίσει το βάζο.
Την διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Καλή Επιτυχία!!!!
Προταση φιλης:
Θα θελα εδώ να αναφέρω μια μεθοδο ευκολη, αλάνθαστη και αποτελεσματική για τα βάζα, που μπορεί να αντικαταστήσει την αποστείρωση. Αφού κρυώσει η μαρμελάδα, το γλυκό κουταλιού, η κομπόστα κλπ βάζουμε μονό 1 σταγόνα καθαρό οινόπνευμα στο καπάκι. Ανάβουμε και κλείνουμε αμεσως. Η φλόγα έχει τη ιδιότητα να απορροφά τον αέρα στο βάζο. Είναι κάτι σαν αεροστεγές κλείσιμο.....
Εχαριστω - ηταν πολ ενδιαφερον το tip για το οινοπνεμα
ΑπάντησηΔιαγραφή